اشتباهات دوران عقد و تبعات و تنش هایی که بابت این اشتباهات بوجود میاد به شدت تازه عروس و داماد رو نگران و مضطرب میکنه. به حدی که حتی ممکنه از ازدواجشون احساس پشیمانی کنن.
در این مقاله درباره تفاوت این دوره با دوران نامزدی و مهارتهایی که اگه از الان بدونی و بکار ببری، یک رابطه دلگرم کننده و صمیمی رو بنا میکنی، صحبت کردم.
تا انتهای مقاله همراه کلبه امن باش.
تفاوت عقد با نامزدی
با جاری شدن عقد، تعهد زوج نسبت بهم قانونی و حققی میشه در حالی که در دوره نامزدی، هیچ تعهد قانونی بین دختر و پسر وجود نداشت. یعنی اگه فردی نسبت به تعهد خودش در رابطه پایبند نباشه یا رابطه رو بهم بزنه، لازمه که با تعهدات قانونی و حقوقی به فسخ اون اقدام کنه.
در مقاله اشتباهات دوران نامزدی گفتم که رابطه جنسی ممنوع و دلیلش رو هم بیان کردم. اما در دوران عقد چون زوج کاملاً بصورت قانونی متأهل حساب میشن، داشتن رابطه جنسی منعی نداره ( بنا به تجربه کلینیکی خودم موافق رابطه جنسی کامل نیستم).
در دوره نامزدی وعده ازدواج، طرفین رو ملزم به ازدواج نمیکنه ولی دو دوره عقد، فرض بر اینه که فرد تصمیم راسخ به ازدواج داشته.
در دوره نامزدی هم به لحاظ قانونی و هم عرفی فرد میتونه از رابطه خارج بشه. اما جدایی در دوران عقد، دقیقاً همانند طلاق یک زوجِ چندین سال زندگی مشترک هستش.
نکات مهم در دوران عقد
دوران عقد، دوره تمرین زندگی مشترکه و قراره یاد بگیری که چطور مسائل و مشکلات رو به سمت حل مسأله و مدیریت ببری. در این قسمت مواردی که بهشون اشاره میکنم، داخل جلسات مشاوره بسیار شاهدشون بودم. امیدوارم که برات کمک کننده باشه تا با بینش بیشتر و آگاهانه تر وارد این مرحله بشی و شاهد اشتباهات دوران عقد در رابطه ت نباشی.
سازگاری رو تمرین کن
زندگی مشترک کنار همه لذت هایی که داره، سختی ها و مشکلاتی هم داره و لذت و دردش تقریباً کنار هم هستن. اینجاست که باید بدونی این روند طبیعی زندگی مشترکه و انعطاف پذیری رو تمرین کنی و زود جا نزنی و دوران عقد فرصت خوبی برای آموزش و تمرین این مهارتهاست.
از کوره زود در نرو
اگه قرار باشه سر هر مسئله ای از هم عصبانی بشین و بعدش سفره دلتون رو پیش دوست و آشنا باز کنین، سنگ رو سنگ بند نمیشه. احتمالاً شنیدی که میگن «حرمت امامزاده رو متولی ش نگه میداره». پس حرمت همدیگه رو نگه دارین و این سفره دلت رو فقط پیش یک مشاور خانواده باز کن.
با هم بودن رو تمرین کنین
اگه میخوای عشق و علاقه در رابطه ت عمیق و با دوام باشه باید یاد بگیری که زمان کافی واسه با هم بودن و ابراز محبت کردن بزارین. سعی کن تا میتونین داستان مشترک مثبت با هم خلق کنین. چون وجود همین داستان های مشترکه که شما رو با همه سختی ها و مشکلات در رابطه دلگرم میکنه. سعی کن با گرفتن مشاوره تخصصی و شرکت در دوره های آموزشی قبل ازدواج و مطالعه از اشتباهات دوران عقد و زندگی مشترک پیشگیری کنی.
خودت رو شریک کن
یکی دیگه از کارهایی که کمک میکنه رابطه عمیق و صمیمی بشه اینه که خودت رو در مطرح کردن مسائل ناخوشایند هم شریک کن. یعنی چی! مثلاً اگه میخوای بگی: “کاش با فلانی اون طور رفتار نمیکری یا چرا با فلانی این طور برخورد کردی”. بهتره اینطور بگی که ” کاش با فلانی این طور برخورد نمیکردیم” (درمثال به فعل ها توجه کن ).
طبیعتاً احساس خیلی بهتری نسبت بهم و رابطه پیدا میکنین وقتی که واقعاً این شریک بودن رو حس کنین.
زندگی مشترک میدان جنگ نیست
همه چیز بستگی به این داره که با چه دید و باوری وارد زندگی مشترک شده باشی. مثلاً اگه زبونم لال واسه رو کم کردن از همسایه و فامیل وارد رابطه شده باشی خب به احتمال زیاد هر قدمی که در رابطه برمیداری در راستای رقابت و جنگ و جدل و … خواهد بود. پس هدف از ازدواج خیلی میتونه مهم باشه و پیشنهاد میکنم مقاله هدف اصلی ازدواج چیست را با دقت بخونی.
محبت کردن در رابطه یادت باشه
چه در دوران عقد و چه در طول زندگی مشترک، محبت کردن رو فقط به شرایط و زمان خاصی موکولنباید بشه. چون نیاز طبیعی و ضروری یک رابطه عاطفی بلند مدّته. شاید خودت احساس کنی که در اکثر اوقات به همسر یا نامزدت داری محبت میکنی اما آیا طرف مقابلت هم این محبت رو احساس میکنه!!
میدونی میخوام چی بگم؟ اینکه تلاش کن در محبت کردن فقط با روش خودت پیش نری و سعی کنی که روش هایی هم که همسر یا نامزدت اونارو نشانه محبت میدونه، متوجه بشی و همون کارها رو براش به نشانه ابراز محبت انجام بدی.
این تکنیک فقط واسه دوران عقد و اوایل زندگی نیستش آ. بلکه با گذشت زمان اهمیت انجام دادنش بیشتر و بیشتر میشه.