بعد از همه جدایی ها اکثر افراد در حال تلاش برای تماس گرفتن با فرد مورد نظر (نامزد یا دوست یا همسر سابق خود )هستند. وقتی یک رابطه به معنای واقعی تمام شد، به منظور عبور از مرحله ی جدایی، باید خودتان را از نظر احساسی جسمی و روانی از رابطه جدا کنید و بدین منظور از “ قاعده عدم تماس” استفاده کنید.
قطع همه ارتباطات به خصوص در ابتدا، کار دشواری است. شما وقت زیادی را با هم صرف کردهاید و احتمالاً بخش عمدهای از زندگی یکدیگر را تشکیل می دادید و الان با یک خلأ وحشتناک روبرو هستید.
پایبندی به قاعده ی عدم تماس وقتی که احساس ناراحتی و افسردگی می کنیم خیلی دشوار است. لحظاتی میرسد که دلتان برای او پَر می کشد و حتی یک لحظه هم نمی توانید صبر کنید، احساس می کنید که باید تماس بگیرید. این تمایلِ شدید کاملاً عادی و طبیعی است.
اما در نهایت باید بتوانید با احساس واقعی خودتان رو به رو شوید. احتمالا وقتی منطقی فکر میکنید متوجه میشوید که نباید در تماس باشید، اما بلافاصله به صدها دلیل برای صحبت کردن با او فکر می کنید. کاملاً به عنوان یک مشاور، حال شما را درک می کنم.
خب وقتی که می خواهید عادتی را کنار بگذارید، چه می کنید؟ می پذیرید که در ابتدا با کار ساده ای مواجه نیستید. اما میدانید که در صورت ترک عادت، فرد بهتری می شوید و به همین دلیل خود را نسبت به کنار گذاشتن آن عادت متعهد می کنید. پس اولین قدم تصمیم جدی شما برای شروع است.
سعی کنید در این مرحله از تکنیک یادداشت برداری استفاده کنید تا متوجه شوید که چند دفعه با او تماس می گیرید. در مورد واکنش خود وقتی که شما تماس گرفته اید و وقتی که او تماس میگیرد بنویسید. در مورد این بنویسید که درست قبل از وسوسه ی تماس گرفتن، چه اتفاقی برای شما می افتد؟ این یادداشت برداری ها، برای این است که آگاهی شما از احساس و هیجان تان بیشتر شود و این تکنیک میتواند برای شروع ، فوق العاده مناسب باشد.
در مورد قبل و حین و پس از تماس، سوالاتی از خود بپرسید، مثل:
●میل به تماس چگونه در شما برانگیخته شد؟
●انتظار دارید بعد از تماس به چه نتیجه ای برسید؟
●آیا سعی دارید واکنش مشخصی را در او برانگیزید؟
●انگیزه شما چیست؟
●آیا امید دارید که با حضور گاه به گاه شما، او نتواند به طور کامل شما را فراموش کند؟ و…
بعد از یادداشت برداری و کمی وقت گذاشتن متوجه خواهید شد که برای ترک عادت تماس گرفتن باید دست به یک سری اقدامات زد و نقش فعال تری به عهده بگیرید. مطمئن باشید که دشواری های “عدم تماس” به زحماتش می ارزد.
بعد از موفق شدن به عدم تماس، احساسات درون شما ( خشم، احساس گناه یا…) شعله ورمی شوند که در ادامه نحوه برخورد با این احساسات و توضیح می دهیم.
چنانچه در این زمینه تجربه ای دارید یا سوالی برایتان مطرح شده است، در قسمت دیدگاه مطرح کنید، در اسرع وقت پاسخ داده می شود.