اشتباهات دوران نامزدی و اختلاف در این دوران بیشتر از هر زمان دیگه ای زوج رو نسبت به رابطه ناامید میکنه.
دوره نامزدی در عین اینکه میتونه خیلی هیجان انگیز باشه ولی گاهی هم بخاطر خواسته ها و انتظارات و تغییراتی که بوجود میاد، استرس زا میشه. مشاوره قبل از ازدواج تأثیر زیادی در کاهش و رفع این استرس ها داره.
در این مقاله قراره بطور مفصل با تعریف نامزدی، تفاوتش با دوران آشنایی، مراحل ازدواج و اشتباهات دوران نامزدی آشنا بشی و همین آگاهی باعث بشه که از بوجود اومدن آنها پیشگیری کنی.
تا انتهای مقاله همراه کلبه امن باش.
تعریف دوران نامزدی از دید روانشناسی
منظور از دوره نامزدی یک دوره آزمایشی قبل از ازدواجه تا دو طرف ببینن چطور با هم ارتباط برقرار میکنن، خونواده ها با هم چطور کنار میان.
به نامزدی وعده ازدواج هم میگن، یعنی قراردادیه که طرفین توافق میکنن در آینده با هم ازدواج کنن. به نامزدی وعده ازدواج هم میگن. در واقع قراردادیه که طرفین با هم توافق میکنن در آینده با هم ازدواج کنن.
تفاوت دوره آشنایی و نامزدی هم همین توافقه. در دوران آشنایی درسته دختر و پسر به قصد ازدواج با هم وارد رابطه میشن، ولی تعهدی به ازدواج با همدیگه ندارن.
زمانی که هر دو نفر به حدی با هم آشنا شدن و تصمیم دارن ازدواج کنن از آن زمان تا عقد رسمی، دوران نامزدی محسوب میشه.

تفاوت نامزدی و دوره آشنایی
دوره نامزدی با دوره آشنایی بجز اون توافقی که گفتم، در سه تا حوزه با هم تفاوت دارن.
- تعهد
- قرارداد اجتماعی
- نظارت اجتماعی
از وقتی که دو طرف بهم قول ازدواج دادن و دوران نامزدی شروع شد، در واقع تعهد اونها هم بهم شروع میشه. اگه در این دوران عدم تعهد یک طرف به دیگری ثابت بشه، شاید رابطه کاملاً ویران نشه ولی حتماً اثر خودش رو در ذهن فرد آسیب دیده به جا میزاره.
دوره نامزدی یک قرار داد اجتماعیه، یعنی از طرف اجتماع و خانواده ها پذیرفته شده. بخاطر همین به رابطه دوستی دختر و پسر که به همدیگه وعده ازدواج دادن، نامزدی محسوب نمیشه و لازمه که خانواده های دو طرف نامزدی دو طرف رو قبول کنن و اون رو بپذیرن.
دوره نامزدی یک نظارت اجتماعی هم داره و ناظرانش همون افرادی هستن که از نامزدی اطلاع دارن مخصوصاً پدر و مادر دختر و پسر. نظارتها میتونه شامل حد و حدود رفت و آمد، رابطه جنسی، میزان ورود به خونواده نامزد و … باشه.
مراحل ازدواج ( آشنایی، نامزدی، عقد رسمی)
یکی از پاسخ ها به سؤال «چگونه ازدواج موفقی داشته باشم» اینه که مراحل ازدواج رو جدی بگیری و عجله و شتاب زدگی رو کنار بزاری تا در هر مرحله به شناخت عمیق تر از فرد مقابل برسی.
ازدواج در سه مرحله شکل میگیره: آشنایی، نامزدی و عقد رسمی. در بعضی از خانواده ها آشنایی با خواستگاری رسمی شروع میشه و در بعضی دیگر قبل از خواستگاری، دوره آشنایی بین دختر و پسر آغاز شده.
قدوم دوم ازدواج، نامزدی هستش که همون طور که گفتم با وعده ازدواج بین دختر و پسر شروع میشه و خونواده ها هم ناظران این دوره هستن.
قدم سوم ازدواج زمانیه که عقد رسمی بین دختر و پسر جاری میشه. متأسفانه در بین مراجعانم افرادی هستن که سریع این مراحل رو پشت سر میزارن. بطوری که بارها شاهد ازدواج هایی بودم که فاصله آشنایی تا عقد کمتر از یکماه بوده.
طبیعتاً اطلاعاتی که دختر و پسر در هر مرحله از ازدواج از همدیگه بدست میارن متفاوته. لازمه که واسه داشتن یک ازدواج موفق، زمان کافی در هر مرحله وجود داشته باشه تا فرد آگاهانه و با اطلاعات کافی وارد مرحله بعدی بشه.
اشتباهات دوران نامزدی
یه بخشی از این اشتباهات مربوط میشه به هیجان زدگی بخاطر این دوره و بخشی دیگه از این اشتباهات فرهنگی هستش. امیدوارم با خوندن این قسمت از مقاله، نسبت به تفاوت های فرهنگی که بین شما دو خونواده هستش تعصبت رو کنار بگذاری و طوری پیش بری که به نفع رابطه ت هست.
محدود کردن خونواده ها در دوران نامزدی
بعضی از خونواده ها یجوری واسه دختر و پسر محدودیت ایجاد میکنن که واسه حرف زدن خصوصی هم فرصت پیدا نمیکنن. حرفم با شما پدر/مادر عزیز اینه که اگه داخل دوره نامزدی که واسه شناخت بیشتره، محدود کردن میتونه عواقب سنگینی واسه ازدواج فرزندت داشته باشه.
اینجاست که باید پا روی تعصبات افراطی فرهنگی بزارین و اجازه بدین که دختر یا پسرتون با چشم باز و آگاهانه مراحل ازدواج رو پشت سر بزاره (آشنایی، نامزدی، غقد رسمی).
در دوران نامزدی رابطه جنسی ممنوع
مراجعانی داشتم بخصوص دختر خانم که قاطعانه به این نتیجه رسیده بودن که ازدواج خطرناکی خواهند داشت. تنها دلیلی که اونها رو به شدت از اطلاع دادن به خونواده ش نگران و پشیمان میکرد رابطه جنسی بود که در دوره نامزدی برقرار شده بود.
دوران نامزدی فقط یک مرحله از مراحل تصمیم گیری واسه ازدواجه و باید در نظر بگیری که ممکنه در این دوره به اطلاعات و شناختی برسی که از ازدواج با این شخص پشیمون بشی.
در مقاله هدف اصلی ازدواج چیست گفتم که رابطه جنسی بخش جدایی ناپذیره یک ازدواج محسوب میشه. اما نباید هدف اصلی فقط رابطه جنسی باشه یا در زمان قبل از ازدواج رسمی انجام بگیره (لطفاً صبوری آگاهانه داشته باش).