بارها در بین مراجعینی که در پروسه ازدواج هستن و وارد جلسات مشاوره شدن، شاهد استرس قبل از ازدواج بودم. ازدواج یکی از مهمترین مراحل زندگی هر انسانیه و تا حدی این استرس میتونه طبیعی باشه.
با این حال در جلسات مشاوره قبل از ازدواج ریشه این استرس بررسی میشه تا خود فرد متوجه علت این حالت خودش بشه و در مراحل بعد به درمان اون اقدام کنه.
بعد از ازدواج آدما وارد مرحله جدیدی از زندگی میشن و به یکباره همه چیز براشون ممکنه تغییر کنه. نقش جدید میگیرن، مسئولیتهای جدید، احساسات جدیدی تجربه میکنن و حتی ازنظر جسمی وارد بعد جدیدی میشن.
بهطور کل ازدواج همه ابعاد زندگی آدم رو تحت تأثیر قرار میده و طبیعیه که هر فردی دچار اضطراب و استرس بشه. با کلبه امن همراه باشین تا بیشتر در مورد استرس قبل از ازدواج با هم حرف بزنیم.
علائم و دلایل استرس قبل از ازدواج و درمان آن
استرس علائم زیادی داره و همینطور ناشی از دلایل متعددیه. هر چقدر میزان استرس شما قبل از ازدواج بیشتر باشه، بیشتر امکان داره که تصمیمهای نادرست بگیرین.
نتیجه تصمیمهای نادرست هم در نهایت توی زندگی مشترک شما نمایان میشه و آرامش شما رو مختل میکنه.
پس شما باید علائم این استرس رو تشخیص بدین، دلایلش رو شناسایی کنید و در نهایت اقدام به درمان اون کنید.

نشانه های استرس قبل از ازدواج
علائم استرس قبل از ازدواج تفاوت چندانی با استرس و اضطراب در شرایط دیگه نداره؛ شاید تنها تفاوتش میزان اهمیت این استرس باشه. شما باید به محض دیدن علائم این استرس، برای درمانش اقدام کنید.
یه سری از مهمترین علائم استرس شامل موارد زیر میشه:
- بیخوابی
- تنگی نفس
- احساس گرگرفتگی
- عرق کردن بیش از حد
- احساس بی قراری و بی تابی
- تردید موقع تصمیمگیری
- تپشهای نامنظم و محکم قلب
- تکرر ادرار و دل پیچههای عصبی
- سر گیجه و حتی بعضی وقتا حالت تهوع
- اختلال در غذا خوردن (پرخوری عصبی یا بیاشتهایی)
- پایین اومدن آستانه صبر و تحمل و زود از کوره دررفتن
استرس علائم دیگهای هم داره که خب قطعاً خودتون متوجهش میشین، ما فقط یه سری از مهمترین علائم رو براتون گفتیم. نکتهای که در مورد اهمیت این استرس وجود داره، میزان و زمان این استرسه.
داشتن مقداری استرس یک امر کاملاً طبیعیه؛ اما اگر هر وقت که حرف از ازدواج میشه شما این علائم رو دارین یعنی یه جای کار میلنگه.
استرس داشتن برای مراسم عقد و عروسی یک احساس رایجه؛ اما در مقابل اگه وقتی به شروع زندگی بعد از ازدواج فکر میکنید و پر از احساس ترس و اضطراب میشین یعنی استرس شما از حد نرمال خودش خارج شده.
یکی از رایج ترین و منطقی ترین راههای درمان استرس، استفاده از خدمات مشاوره کلبه امن هست.
دلایل استرس قبل از ازدواج چیست؟
همونطور که گفتیم بعد از ازدواج شما وارد مرحله جدیدی از زندگی میشین و این مرحله جدید بخشهایی داره که ممکنه برای افراد استرس زا باشه. یک سری از مهمترین دلایل استرس قبل از ازدواج شامل موارد زیر میشه:
مشکلات خانوادگی
یه وقتایی تو خانواده عروس و یا داماد مشکلاتی وجود داره که باعث میشه اونها از ازدواج بترسن. مثلاً پدر و مادر داماد با هم ناسازگاری دارن. اینجا دو تا مسئله مختلف باعث استرس داماد میشه: اول اینکه نکنه سرانجام ازدواج منم همین باشه و دوم اینکه نکنه این شرایط به زندگی من آسیب بزنه و منو از آرامش در زندگی جدیدم هم محروم کنه.
یکم که دقیقتر نگاه کنیم و خودمون رو تو این موقعیت قرار بدیم، میبینیم اضطراب قبل از ازدواج تو این مورد کاملاً به جاست. یه آدمی تو نزدیکترین روابط زندگیش مشکلاتی رو دیده که شاید مجبور شده خیلی زودتر از اونکه باید درکشون کنه.
همینم باعث میشه ترس تو وجودش شکل بگیره و با نزدیک شدن به ازدواج خودش، استرس زیادی رو تجربه کنه.
مسئولیتهای جدید
قبل از ازدواج، دختر و پسر شاید مسئولیت زیادی رو در خونواده نداشته باشه؛ اما بعد از ازدواج هرکدوم از اونها مسئولیتهای جدیدی دریافت میکنن.
قسمت جالبش اینجاست که شما نمیتونید برای موفقیت تو زندگی مشترک، دقیقاً نقش مادرتون یا پدرتون رو داشته باشین که به موفقیت برسید.
اگه بخوام یکم ملموس تر صحبت کنم باید گفت: نمیشه واسه همه زندگیها یه نسخه پیچید. ممکنه یه مسئولیتی اصلاً در خونواده و اطرافیان شما تعریف نشده باشه ولی شما تو زندگی مشترک خودتون مسئول اون باشید.
بذارین با یک مثال ساده تر توضیح بدهم براتون: فرض کنید همه اطرافیان شما از ماشین ظرفشویی استفاده میکنن و شما هیچ وقت ظرف نشستین، قراره بعد از ازدواج بخشی از مسئولیت شستن ظرف (بدون ماشین ظرفشویی) بر عهده شما باشه؛ این باعث ایجاد استرس قبل از ازدواج در شما میشه.
حالا شاید ظرف شستن مثال مضحکی باشه؛ اما شما بهجای ظرف شستن مسئولیتهای دیگهای رو قرار بدین که میدونین بعد از ازدواج به عهده شماست درحالیکه قبل از ازدواج هیچ تجربهای از اون نداشتید!

نقش مشکلات اقتصادی در استرس قبل از ازدواج
شرایط اقتصادی کشور روزبهروز داره به سمتی پیش میره که واقعاً اغلب افراد در تنگنای مالی قرار دارن. طبیعیه که شما موقع ازدواج، وقتی تا حدود زیادی از حمایت مالی خانواده خارج میشین و با هزینههای جدیدی روبرو میشین، از این مسئله بترسید.
افرادی که استقلال مالی رو تجربه نکردن و یا بعد از رسیدن به استقلال مالی، نتونستن مخارج و درآمدهای خودشون رو مدیریت کنن، ترس بیشتری از این مسئله دارن.
بعد از ازدواج، علاوه بر هزینههای فردی یه سری هزینههای دیگه مثل اجاره خونه، قبض آب و برق، خرید مواد غذایی، هزینه لوازم خونگی و تعمیرات خونه اضافه میشه که با فکر کردن به اونها فرد دچار استرس قبل از ازدواج میشه.
عدم اطمینان کافی
شاید شما هم تو اطرافیانتون دیده باشین که یه دختر یا پسر بهاجبار خونواده ازدواج میکنن و هیچ نقشی توی تصمیمگیری ندارن. این افراد معمولاً ترس بیشتری برای ازدواج دارن و هرچقدر که به زمان ازدواج نزدیک میشن، استرس بیشتری رو تحمل میکنن. در حقیقت این افراد به انتخاب خودشون مطمئن نیستن و حتی ممکنه مهمترین نشانههای آمادگی برای ازدواج رو نداشته باشن.

البته این مورد فقط برای کسایی که بهاجبار ازدواج میکنن نیست، ممکنه شرایطی رقم بخوره که یکی از طرفین نسبت به تصمیم خودش دچار تردید بشه؛ مثلاً یه مشکل خونوادگی براش پیش بیاد و یا رفتاری از همسر آیندهاش ببینه که باب میلش نیست و … .
مسائل جنسی
شاید صحبت کردن در مورد مسائل جنسی و نگرانی که در این مورد وجود داره، برای خیلیا راحت نباشه؛ اما نمیشه تأثیر این مورد رو در استرس قبل از ازدواج نادیده گرفت. باورها و تصورات غلطی که وجود داره خیلی وقتا باعث ایجاد استرس در زوجین میشه.
حالا اینکه صحبت کردن در مورد این مسئله هم سخته باعث میشه که خیلی از ابهامات قبل از ازدواج برطرف نشه و زوجین با همون طرز فکر اشتباه وارد زندگی مشترک بشن. خیلی از مشکلات و طلاقها به خاطر نارضایتی و وجود تعارض در مسائل جنسیه. بنابراین بهتره قبل از ازدواج در مورد این مسائل با همسر آیندهتون صحبت کنید، البته در چارچوب.
امیدوارم این مقاله بهت کمک کرده باشه. اگه راهنمایی بیشتر میخوای به واتساپ م پیام بده.