احتمالاً برای شما هم که در مسیر و فرایند ازدواج هستی و مشاوره قبل از ازدواج براتون مهمه. خالی از لطف نیست که بدونی ویژگی های یک مشاور ازدواج خوب چیست.
اغلب ما میدونیم که چرا مشاوره قبل از ازدواج مهمه. همین طور اینکه باید یک مشاور خوب پیدا کنید تا راهکارهای درستی به شما ارائه بده. یک مشاور خوب به شما کمک میکنه که مشکلات، تفاوتها و مسائلی که ممکنه بین شما و همسر آیندهتان مشکل ایجاد کنه رو پیدا کنید. بعد از شناسایی، به روش علمی و اصولی حلش کنید.
با همین توصیفهای مختصر، احتمالاً متوجه اهمیت حضور یک مشاور با تجربه در افزایش کیفیت زندگی و رابطه شدید. اما ویژگی های یک مشاور خوب ازدواج چیست؟ با کلبه امن همراه باشید تا با هم ویژگی های مشاور ازدواج رو بررسی کنیم.
ویژگی های یک مشاور خوب ازدواج چیست و چه نقشی در موفقیت ازدواج شما دارد؟
استفاده از خدمات یک مشاور خوب ازدواج رو میشه یکی از ملزومات شروع زندگی متأهلی در نظر گرفت. چون واقعاً اهمیت زیادی داره. در حال حاضر به خاطر اینکه خدمات مشاوره بهصورت آنلاین توسط مراکز مشاوره متعددی انجام میشه، شما بعد از اینکه متوجه شدین ویژگی های یک مشاور خوب ازدواج چیست، میتونید از مشاورای زیادی کمک بگیرید.
مقالات مرتبط:
مواردی که در ادامه بهشون اشاره میکنیم مهمترین ویژگی های یک مشاور خوب ازدواج هست که با بررسی اونها میتونین مشاوری خوب انتخاب کنید که بهترین راهنماییها رو به شما ارائه کنه.

اطلاعات به روز یکی از ویژگی های مهم مشاور ازدواج
اگر میخواهید بدانید که خصوصیات یک مشاور خوب ازدواج چیست، باید گفت مهمترین ویژگی، مربوط به اطلاعات شخص مشاوره. شرایط زندگی امروز با شرایط زندگی سالهای قبل متفاوته و روز به روز هم در حال تغییره. پس لازمه مشاوری انتخاب کنید که اطلاعات به روزی دارد تا بتواند راهکارهای مناسبی رو به شما ارائه دهد.
در مقاله مهم ترین نشانه های آمادگی برای ازدواج، اهمیت مدیریت و استقلال مالی رو براتون توضیح دادم. حالا تصور کنید شما و همسر آیندهتان در مورد مسائل مالی با هم تفاهم ندارین. حالا ارتباط این مسئله را با اطلاعات مشاور بررسی میکنیم.
شاید ده سال پیش بحث و مدیریت مالی بین زن و شوهر اهمیت این روزها را نداشت. چون هر دو شاغل نبودند و وظایف هر کدام متفاوت و مشخص بود. اما امروزه به جهت شرایط اقتصادی و شاغل بودن اکثر خانم ها، اهمیت مدیریت مالی چند برابر شده است. پس لازمه که مشاور دیدگاه و اطلاعات خود را به روز کند. تا بتواتد کمک مؤثرتر و کاربردی تری به مراجعین خود داشته باشد.
ما براتون در مورد مسائل مالی مثال زدیم چون یه بخش مهم از زندگیه؛ اما حتی شرایط احساسی، ارتباطهای خونوادگی و مسائل زناشویی هم روزبهروز در حال تغییره و خونوادهها با دغدغههای جدیدی روبرو میشن. شاید مشاوری که زوجهای جوونتر و روشن فکرتر ازش کمک میگیرن، مشاور به روزی باشه و بتونه بیشتر بهتون کمک کنه.
ارائه راهکارهای مناسب
اول از همه مشاور باید خوب به حرفهای شما و همسر آیندهتون گوش کنه. طوری رفتار کنه که شما باهاش احساس راحتی کنید و ازش چیزیو پنهون نکنید. باید درک درستی از مشکل شما داشته باشه و بعدش راهکارهای درستی هم ارائه کنه.
اما راهکار درست یعنی چی؟ اصلاً چرا وقتی میگیم معیارهای یک مشاور خوب ازدواج چیست جوابمون میشه ارائه راهکار مناسب؟ مگه مشاور راهکار نامناسب هم بهمون میده؟
خب باید گفت راهکار مناسب و درست میشه راهکاری که انجامش در توان شما و همسر آیندتون باشه. راهکاری درسته که شما و همسرتون رو تحتفشار قرار نده و متناسب با شرایط روحی، شرایط جسمی، شرایط خونوادگی و طرز و فکر و بهطور کل مسائل مربوط به شما باشه و درعینحال نتیجه خوبی داشته باشه.
بنابراین اگر قصد دارین از خدمات مشاوره کلبه امن و یا هر مرکز مشاوره دیگهای استفاده کنید، از مراجعین در مورد راهکارهایی که از مشاور گرفتن بپرسین و ببینید که نتیجه گرفتن یا نه.
درک تفاوت فرهنگ همه مراجعان
اختلاف فرهنگ، اختلاف طبقه مالی، اختلاف در سنتها و اختلاف در طرز فکر و بسیاری موارد دیگه، یه چیز کاملاً طبیعیه! شما قطعاً اختلافاتی با پدر و مادر خودتون دارین. پس دور از انتظار نیست که با همسر آیندهتان هم در ابتدای رابطه اختلافات زیادی داشته باشید.
حالا قسمت جالبش اینجاست که این اختلافها بین شما و مشاور هم هست! اما اگه میخواین بدونین ویژگی های یک مشاور خوب ازدواج چیست، باید گفت یکی از اصلیترین ویژگیهاش اینه که همه فرهنگها و سنتها رو درک میکنه و بهشون احترام میذاره.
درواقع علاوه بر اینکه اختلافاتی که خودش با شما و همسرتون داره رو درک میکنه، اختلاف بین شما و همسرتون رو هم بهخوبی درک میکنه و راهکاری میده که بهقولمعروف نه سیخ بسوزه نه کباب!
اگر این اختلافات بین شما و همسر آیندتون شدید بود، باید راهکاری که بهتون میده طوری باشه که هر دو طرف تا حدودی کوتاه بیان. اینجوری نباشه که یکی از زوجین همهچیز رو زیر پا بذاره و درعینحال یکی دیگه هیچ زحمتی به خودش نده.
داشتن دید مثبت به رابطه و تلاش برای بهبود آن
دیدین بعضی از مشاورا میگن اگه فلان کارو نمیکنه ازش جدا شو؟ خب اگه تا آخر عمر هی به خاطر مشکلات جزئی همه رو گذاشتیم کنار و درنهایت تنها موندیم و نتونستیم ازدواج کنیم چی؟ البته نه که تنهایی بد باشه؛ میگم اگه تا آخر عمر نتونستی یکی رو پیدا کنی که همه جوره جفتت باشه چی؟ اونوقت هرروز ناامیدتر از روز قبل میشی و انتظاراتت بالاتر میره!
حقیقت اینه که هیچکسی مطلقاً خوب و کامل نیست. طبیعیه اگه همسر آیندت، تو رو بلد نباشه و نتونه از اول اون طوری که میخوای باهات رفتار کنه. رابطه خوب ساختنیه! اون باور شاهزاده سوار بر اسب سفید رو فراموشش کن و عزمت رو جزم کن که اگر مشکلات کوچیک و قابلحلی هست رو حل کنی.
بنابراین اگه هنوزم میخوای بدونی ویژگی های یک مشاور خوب ازدواج چیست، میشه بهطور خلاصه گفت مشاوری که، به دنبال ساختن رابطه شماست و نه خراب کردنش. مشاوری که میخواد شما رو متصل کنه، نه منفصل.
پایبند بودن به اصول اخلاقی از ویژگی های مشاور ازدواج
یکی از ویژگی های مشاور خوب ازدواج اینه که تحت هر شرایطی به اصول اخلاقی خودش پایبنده. رازهای شما رو با همسر آیندهتان درمیون نمیذاره؛ احساس صمیمیت بیشازحد هم نمیکنه. البته که باید با مشاور، صمیمی و راحت باشید تا بتونید همهچیز رو بیان کنید؛ اما لازمه حد و حدود رو رعایت کنید.
مشاور هم نباید به خودش اجازه نده بیشازحد با شما صمیمی شه و یا وارد حریم خصوصی شما بشه. یه مشاور خوب به قوانین و مقررات کارش کاملاً تسلط داره و درواقع باید بهخوبی درک کنه که تا چه حد به مراجع کننده نزدیک شه و چه سؤالاتی ازش بپرسه.
صبور بودن و قضاوت نکردن
یکی از ویژگی های یک مشاور خوب ازدواج، صبر کردنه! یعنی چی؟ یعنی مشاور اولازهمه با دقت و صبوری به حرف شما گوش و شرایط شما رو تحلیل میکنه؛ بعدش هم برای اینکه به نتیجه برسید صبوری به خرج میده.
حالا ویژگی بعدی اینه که در عین صبوری، شما رو قضاوت نمیکنه! ممکنه شما و همسر آیندتون یه مشکل خیلی سطحی و پیشپاافتاده داشته باشید که واقعاً از حل کردنش عاجزید؛ مشاور نباید به شما احساس بیعرضه بودن رو القا کنه
امیدوارم این مقاله بهت کمک کرده باشه. اگه راهنمایی بیشتر میخوای به واتساپم پیام بده.